Årets lærebedrift 2016

Bring transportløsninger, avdeling Lom og Otta, er kåret til årets lærebedrift innen transport og logistikk

06.04.2017

 

Styrkebaserte klasser

Håndboken “Styrkebaserte klasser. Fra et godt klassemiljø til gode praksisopplevelser og læreplasser” er rettet mot lærere og andre som ønsker å bidra til en økt gjennomstrømning i videregående skole med fokus på å få læreplasser.

23.03.2017

 

Flere unge vil bli Yrkessjåfører!

I VIGO er det en kraftig vekst i søkertallet til Yrkessjåførfaget i år. På landsbasis er det hele 22% økning fra 2016. Nå kan det bli kamp om plassene på førerkortopplæring til høsten.

23.03.2017

 

NHO-rapport: – Norge trenger 1000 nye bussjåfører årlig

«Ikke min type jobb» og «lite penger i det» sier ungdom om bussjåføryrket. Samtidig er Norge avhengig av å utdanne 1000 nye sjåfører hvert år for å få nok folk til å reise kollektivt, ifølge nye beregninger.

27.01.2017

 

NM-tittel i Yrkessjåførfaget til Oslo og Østfold

Denne uken har våre 21 beste Yrkessjåførlærlinger i Norge kjempet i Godstransport og Persontransport under Yrkes-NM i Bergen. Etter mange omfattende og krevende øvelser ble tilslutt Mats Anthon Skjønhaug Norgesmester i Godstransport, Anders Davan Vikeby ble Norgesmester i Persontransport.

21.10.2016

 

Yrkesfaglige utvalg har levert sine rapporter

Utdanningsdirektoratet opprettet fem yrkesfaglige utvalg som skal delta i arbeidet med ny tilbudsstruktur. I utvalgene sitter personer fra næringslivet, fylkeskommunene, forskere og øvrige ressurspersoner. De har fått i oppdrag å vurdere hvordan endringer i arbeidsmarkedet påvirker fag- og yrkesopplæringen, og å komme med forslag til tiltak som kan bidra til å gi fremtidsrettede opplæringstilbud. Transport og logistikk er representert i Yrkesfaglig utvalg for bygg, elektro og industri. Rapporten foreligger

04.03.2016

 

Sats på en ungdom!

Nå er det på tide å sikre seg en lærling. Ta kontakt med et av de lokale Opplæringskontorene for å søke om godkjenning som lærebedrift, eller for å komme i kontakt med ungdom som søker læreplass

01.03.2016

 

Økt interesse for Transport og logistikk

Opplæringskontoret for Transport og Logistikk i Sogn og Fjordane har merka en økning av elever og lærlinger.

24.08.2015

 

Nye lærlinger

I løpet av august vil det starte ca 300 nye yrkessjåfør lærlinger i Norge

19.08.2015

 

Kjøretillatelse for lærlinger

Etter innføring av 3. førerkortdirektiv blir det endringer for berørte parter i læreforholdet.

03.08.2015

Økt interesse for Transport og logistikk

Tekst og foto: Marion Herland, Opplæringskontoret for Transport og Logistikk i Sogn og Fjordane
Opplæringskontoret har merka en økning av elever etter vi begynte å vise oss fram med Simulator og informasjon rundt om på dei videregåande skulane i fylket. En opplæringskonsulent som informerer om faget og lar elevene prøve hvordan det er å få kjøre lastebil eller buss ser ut til å inspirere de fleste. Både jenter og gutter! 

Opplæringskontoret for Transport og Logistikk i Sogn og Fjordane har i år 21 lærlinger, 6 av desse er jenter. Noen velg bussjåfør mens andre velger renovasjon eller gods. Jentene er minst like tøffe som gutta og gir et løft i det ellers så mannsdominerte yrket. Dei trivast med det praktiske arbeidet, utfordringane og kollegane. Stikkordet til ei god rekruttering er god informasjon og tett oppfølging!

Lærlingane i Sogn og Fjordane starta på landslinja på Kaupanger 17 august. Landslinja varer i 19 veker og gir praktisk og teoretisk opplæring , opplæringa er gratis. Kurset vert avslutta med eksamen og førarprøve i førarkortklassane C, D og/eller CE (lastebil, buss og/eller vogntog).Desse medlemsbedriftene har tatt inn lærlinger i år i Sogn og Fjordane:

Brødrene Flåten AS, Firda Billag Buss AS, Flåten Termotransport AS, GOH Transport AS, Kvernevik AS, Liva Transport AS, Naustdal Transport AS, Magnus Nistad Transport AS, O.Hæreid AS, Per A. Øren Transport AS, Per Bortheim Transport AS, Reno Norden avd. Sogn, Sunde Resirk AS, Thor Tenden Transport AS, Transferd AS, Utvik Maskin AS og V.Sunde Transport AS.

Adresse:
Sotin - Stolvstadvegen 1
2360 Rudshøgda
Telefon: 22 25 75 03
E-post: post@sotin.no

Levert av